RĂSUNETUL- Inspector şcolar Doina Macarie: Etapa finală a Concursului Naţional „Made for Europe”, la Bistriţa!

  03/22/2023

https://rasunetul.ro/inspector-scolar-doina-macarie-etapa-finala-concursului-national-made-europe-la-bistrita

i10

 

Inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale, prof. dr. Doina Macarie,  a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că etapa naţională a Concursului Naţional „Made for Europe” se va desfăşura în perioada 26-29 aprilie, la Bistriţa, asta după ce anul trecut un elev de la CNLR a obţinut marele premiu, Premiul Erasmus, iar echipajul judeţului nostru a cucerit premiul de popularitate.

          „Concursul Naţional „Made for Europe” este unul dintre concursurile finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale la poziţia 62. Sunt aşteptaţi să participe la această competiţie frumoasă 130 de elevi din toată ţara plus profesori însoţitori. Etapa judeţeană a acestui concurs, în judeţul nostru, se desfăşoară la CN „Petru Rareş” Beclean, în 31 martie. Scopul acestui concurs este de a valorifica rezultatele din proiectele educaţionale cu finanţare europeană”, a explicat inspectorul şcolar Doina Macarie.

          Probele se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa. 

Concursul „Made for Europe” se organizează sub forma unui târg/expoziție de produse educaționale care au fost realizate în cadrul proiectelor europene. Competențele formate în cadrul proiectelor europene și produsele create au sprijinit reziliența sistemului educațional și au facilitat adaptarea procesului educativ la provocările actuale. Un produs final de proiect va fi însoţit de o prezentare generală a unităţii de învăţământ şi de un rezumat al proiectului în cadrul căruia a fost realizat produsul înscris în concurs.

Screenshot 1